OVER ONS

ENDLESS is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in het duurzaam kleuren en verouderen van parket. Aan het roer staat vader Kurt Leys: een gepassioneerd vakman met meer dan 30 jaar ervaring. In 2007 startte hij zijn eigen interieurzaak. Dit is waar het verhaal van ENDLESS begint.

Foto van Kurt Leys en zijn zoon Brent

2007: oprichting interieurzaak

Kurt studeerde af als meubelmaker/schrijnwerker en ging daarna aan de slag bij een bouwbedrijf. Na 15 jaar ervaring in de bouwsector wou hij zelf iets opbouwen.

Nieuwe dingen maken, waar ik met fierheid mijn eigen stempel kan op drukken, dat is wat mij drijft.

Omdat Kurt destijds weinig of geen startkapitaal had, startte hij zijn interieurzaak vanuit zijn garage. Hoewel hij aanvankelijk slechts twee weken werk in het vooruitzicht had, kwamen er gestaag nieuwe opdrachten bij. Na 18 maand werd de garage te klein en weken Kurt en zijn team uit naar een grote unit in industrieterrein De Hoef in Wechelderzande. Hier openden we ook een toonzaal om klanten het gevoel en de mogelijkheden van een totale interieurinrichting zelf te laten ervaren.

2018: Oprichting eigen parketlijn

Via zijn interieurbedrijf stootte Kurt regelmatig op de grenzen van wat de Belgische parketmarkt te bieden had. Via klanten en interieurarchitecten kreeg hij vaak de vraag om de kleur en textuur van meubels na te maken in parket, maar de beschikbare oplossingen schoten tekort. Daarom begon Kurt zelf te experimenteren met kleuren, beitsen en verouderingstechnieken.

Spelen met kleur is een van de dingen die ik het liefste doe. Hout heeft van zichzelf al prachtige structuren. Ik zet ze alleen in de verf.

Toen hij daarin slaagde deed het nieuws dat Kurt Leys de kleur en textuur van je meubels naadloos kan doortrekken naar je vloer al snel de ronde. Om aan de toenemende vraag te voldoen zette Kurt een eigen lakstraat op. Deze lakstraat vormde de basis van een eigen parketlijn: de voorloper van ENDLESS.

Foto van Kurt aan parket

2020: Nieuwe vestiging

Na 14 jaar hard werken kwam de groei van Kurt Leys BV in een stroomversnelling. Het bedrijf in Wechelderzande barstte uit zijn voegen. Bovendien had Kurt plannen om de parketlijn uit te breiden. Daarom kocht hij een veel groter bedrijfsterrein in Kasterlee, tussen Herentals en Turnhout, waar hij een zelfontworpen bedrijfspand uit de grond stampte. Hier beschikt het familiebedrijf over alle moderne apparatuur, een grote voorraad (semi-)afgewerkte materialen en een oogverblindende showroom.

2022: Oprichting ENDLESS

In zijn zoektocht naar vernieuwing ging Kurt zich steeds verder verdiepen in de wereld van parket. Hij ging op bedrijfsbezoek in binnen- en buitenland en investeerde in de laatste nieuwe technieken om parket op maat te zagen, te kleuren en te verouderen. De populariteit van Kurts parket nam toe: ook partnerbedrijven gingen parket van Kurt Leys aanbieden. En omdat ‘Kurt Leys’ parket’ nu eenmaal niet zo vlot bekt, doopten we het ENDLESS. Want met ENDLESS heb je eindeloos veel mogelijkheden.

Wil jij ook de vrijheid om je vloer te matchen met je interieur in plaats van je interieur met je vloer? Kies dan uit eindeloos veel mogelijke kleuren, afwerkingen en verouderingstechnieken of laat ze exclusief voor jou ontwikkelen.

Contacteer ons

Waar kunnen we u mee helpen?

Info voor professionelen

Endless Floors staat open voor samenwerkingen. Bent u een architect en wil u één van onze parketvloeren in uw project? Wilt u onze parketvloeren in uw showroom? Bent u benieuwd naar de voorwaarden om erkend Endless Floors plaatser te worden? Stuur ons een mailtje naar samenwerken@endless-floors.be en we nemen contact met u op.

ENDLESS